WebPagetest Forums
php page appears to be being cached in browser, but shouldn't be... - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: Web Performance (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Discuss Test Results (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: php page appears to be being cached in browser, but shouldn't be... (/showthread.php?tid=11374)



php page appears to be being cached in browser, but shouldn't be... - chrisn - 06-27-2012 07:05 PM

Hi,

I'm trying to compare the front end timings between an old (and we believe quicker) version of our codebase on a slow server with our current set up which we believe is slower from a front end perspective, but on a fast server.

I am trying to simulate a logged in user who has visited a few pages already.

How come I never see the initial showthread.php timings? It's almost like its caching the showthread page in the browser, but surely it shouldnt be doing that?

Here are a couple of tests, but they reliably show the same thing:

http://www.webpagetest.org/result/120626_86_JKM/1/details/
http://www.webpagetest.org/result/120626_8T_M8T/1/details/

Help greatly appreciated. Thanks


RE: php page appears to be being cached in browser, but shouldn't be... - pmeenan - 07-01-2012 02:47 AM

You probably want to look at different pages using showthread. There's a good chance you are hitting the browser's in-memory page cache.