WebPagetest Forums
Very slow results - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: Web Performance (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Discuss Test Results (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: Very slow results (/showthread.php?tid=12143)



Very slow results - taninorulez - 03-26-2013 10:27 PM

Hi all, i've a problem with my blog.

The loading time is very high and I don't know if it is an optimization problem or server problem. I have noticed that I have a big problem with a banner ad (adsignals) and an undefined request but I don't know how to stop it. Suggestions or tips?

http://www.webpagetest.org/result/130326_Q2_H2N/

Thank you!


RE: Very slow results - pmeenan - 03-26-2013 11:42 PM

It's both a server and optimization problem (at least the 5 seconds for the first byte time). You can make it faster by optimizing the server-side of the code (database calls most likely) or by implementing caches to hide the issue or you can throw more/better hardware at the database and web server (SSD's at the database tier will make most problems just disappear). If you're on shared hosting then your options are pretty much limited to doing as much optimization as possible or upgrading to something faster.

Beyond the back-end issues (which you should address first because nothing happens for the 5 seconds the browser is waiting for your server to respond) there are a lot of things you can do to make the page itself faster. It looks like all of the css, fonts and js in your head is adding ~1.5 seconds before anything gets displayed.

All of the other javascript for ads and social widgets is pushing out the technical load time but shouldn't be impacting the user experience much (try testing from a different location and turning on video capture - looks like the Geneva location is having issues with screen capture).


RE: Very slow results - xpert - 04-02-2013 05:58 PM

Backend issue might be cause by only one or few db queries, look for those at first place. Try to remove/disable plugins one by one and see if it makes any difference.

thanks
(03-26-2013 10:27 PM)taninorulez Wrote:  Hi all, i've a problem with my blog.

The loading time is very high and I don't know if it is an optimization problem or server problem. I have noticed that I have a big problem with a banner ad (adsignals) and an undefined request but I don't know how to stop it. Suggestions or tips?

http://www.webpagetest.org/result/130326_Q2_H2N/

Thank you!