WebPagetest Forums
Win 7 - Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed? - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Private Instances (/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Thread: Win 7 - Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed? (/showthread.php?tid=13823)



Win 7 - Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed? - Steve_Craig - 07-15-2015 01:57 AM

Hi
I have a virtual Win 7 32 bit PC with a vmxnet3 NIC. The ipfw+dummynet driver installed. Running ipfw.cmd in a command prompt shows no error (see attachment), wptdriver.exe drivers starts and waits for work.
Any test I run gets the error - The testing completed but failed. Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed?

wptdriver.ini is configured as follows;
[WebPagetest]
url=http://LONWPT01/
location=FSWIN7
browser=chrome
Time Limit=120
;key=TestKey123
Automatically install and update support software (Flash, Silverlight, etc)
software=http://www.webpagetest.org/installers/software.dat

[chrome]
exe="C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"
options='--load-extension="%WPTDIR%\extension" --user-data-dir="%PROFILE%" --no-proxy-server'
installer=http://www.webpagetest.org/installers/browsers/chrome.dat

[Firefox]
exe="%PROGRAM_FILES%\Mozilla Firefox\firefox.exe"
options='-profile "%PROFILE%" -no-remote'
installer=http://www.webpagetest.org/installers/browsers/firefox.dat
template=firefox

[Safari]
;exe="%PROGRAM_FILES%\Safari\Safari.exe"

[IE]
;exe="%PROGRAM_FILES%\Internet Explorer\iexplore.exe"

locations.ini server is as follows:
[locations]
1=London
;2=Public_Dulles
;3=Appurify
default=FSWIN7

;
; These are the top-level locations that are listed in the location dropdown
; Each one points to one or more browser configurations
;
[London]
1=FSWIN7
;2=Test
label="File System Win 7"
group=Desktop
connectivity=LAN


;[Public_Dulles]
;1=WPT_Dulles_IE8
;label="WebPagetest.org - Dulles, VA"
;group=Public

;
; Tese are the browser-specific configurations that match the configurations
; defined in the top-level locations. Each one of these MUST match the location
; name configured on the test agent (urlblast.ini or wptdriver.ini)
;

;[IE]
;browser=IE 8
;latency=0
;label="Test Location - IE 8"
;browserExe=pagetest.exe
;key=TestKey123

;
; For a wptdriver configuration (chrome, firefox), the browser labels here
; MUST match the labels used in wptdriver.ini
;
[FSWIN7]
browser=Chrome
label="File System Win 7"

Any suggestions? Many thanks


RE: Win 7 - Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed? - pmeenan - 07-16-2015 02:04 AM

What build of wptdriver? There were changes made a few months ago that hopefully made it more robust and have it call out to ipfw.exe directly (previously on 32-bit systems it used to talk to the driver directly).


RE: Win 7 - Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed? - Steve_Craig - 07-16-2015 07:05 PM

The details on wptdriver.exe show file & product version 2.17.0.220


RE: Win 7 - Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed? - Steve_Craig - 07-22-2015 12:48 AM

Tried the latest 2.18 release, unfortunately no change on the error


RE: Win 7 - Failed to configure IPFW/dummynet. Is it installed? - commondoubts - 06-04-2016 03:39 AM

I was also having a similar issue until i figured I had to copy the files from the 32 or 64 bit folder to the C:\WPT\agent\dummynet folder.