WebPagetest Forums
Was there an API change resulting in PTST no longer appearing for HTTPs requests? - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Bugs/Issues (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: Was there an API change resulting in PTST no longer appearing for HTTPs requests? (/showthread.php?tid=13937)



Was there an API change resulting in PTST no longer appearing for HTTPs requests? - shmilla - 09-19-2015 01:10 AM

Has something changed in the last couple of months? We used to see the PTST get added to the user agent string, but I just ran some test cases where it does not. Some people use the PTST to filter webpagetest scripts for some analytics so I was asked to look into this. I've made no changes to our scripts, however it seems to have disappeared when using an API call. Looking into it, the issue seems to happen on HTTPs only. You'll note my scripted API calls below don't use "keepua", so I would expect it to be there.

On HTTPS we don't see it
http://www.webpagetest.org/result/150918_AP_97a2690dbc1fc6e0e775e654a48b9151/1/details/

API Call Example to reproduce
Code:
GET http://www.webpagetest.org/runtest.php?f=xml&k=(deleted)&video=1&bwDown=20480&bwUp=5120&latency=4&plr=0&priority=3&fvonly=1&maxruns=50&runs=1&location=Dulles:Chrome.custom&block=.flv+.mp4&private=1&ignoreSSL=1&label=FEO-ON&noopt=1&sensitive=0&standards=on&pngss=1&script=setHeader%09Pragma%3a+akamai-x-feo-trace%0d%0ablock%09.flv+.mp4%0d%0anavigate%09https%3a%2f%2fwww.google.com%2f%0d%​0a HTTP/1.1
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0
Host: www.webpagetest.org
Connection: Keep-Alive


On HTTP we do see it
http://www.webpagetest.org/result/150918_WX_f1f46172dcf6cd9e06327b1181482187/1/details/


API Call Example to reproduce
Code:
GET http://www.webpagetest.org/runtest.php?f=xml&k=(deleted)&video=1&bwDown=20480&bwUp=5120&latency=4&plr=0&priority=3&fvonly=1&maxruns=50&runs=1&location=Dulles:Chrome.custom&block=.flv+.mp4&private=1&ignoreSSL=1&label=FEO-ON&noopt=1&sensitive=0&standards=on&pngss=1&script=navigate%09http%3a%2f%2fwww.google.com%2f%0d%0a HTTP/1.1
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0
Host: www.webpagetest.org