WebPagetest Forums
PageTest.exe not having access rights - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Private Instances (/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Thread: PageTest.exe not having access rights (/showthread.php?tid=316)



PageTest.exe not having access rights - gilshai - 07-27-2010 02:02 AM

Hi,

I'm running the WebPageTest client on a Win Server 2003 machine and have for some reasons access control problems.

Here is what I see in the log:
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 0 0 URLBlast Started
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 4 0 CPU String Intel® Xeon® CPU E5520 @ 2.27GHz
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 5 2261 CPU MHz
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 6 3999 Total RAM (MB)
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 7 20465 Disk Size (MB)
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 8 11776 Disk Free (MB)
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 9 5 OS Version Windows Server 2003 Service Pack 2 (5.2.3790 SP 2.0 Suite 0x00000112 Product 3)
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 10 0 Computer Name NMS
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 11 8 IE Version 8.0.6001.18702
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 12 220 URLBlast Version 2.0.0.220
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 18 0 Error Failed to launch browser '??ss is denied.
' - C:\Web Site\pagetest.exe
2010/07/26 18:28:36 -1 0 1 18 0 Error Failed to launch browser '?cess is denied.
' - C:\Web Site\pagetest.exe
2010/07/26 18:28:37 -1 0 1 18 0 Error Failed to launch browser '?cess is denied.
' - C:\Web Site\pagetest.exe

I ran urlblast.exe under Administrator rights.
Any idea why this happens or how I can correct?

Thanks,
Gil


RE: PageTest.exe not having access rights - pmeenan - 07-27-2010 03:23 AM

It looks like you're using an older version of the installer - have you tried the files in the 1.9 release (sticky at the top of this group)?

Does pagetest.exe exist in the same folder as urlblast?
Can you launch it manually (should just get a blank window)?

It might also be necessary to uninstall the IE security mode preference that comes as part of server (not sure if it is necessary but I do disable it on all of my server installs).