WebPagetest Forums
Server problem - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Private Instances (/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Thread: Server problem (/showthread.php?tid=41)

Pages: 1 2


Server problem - ExKwhanDo - 09-01-2009 01:51 AM

Hello, I followed the instructions here :

http://www.askaboutphp.com/website-building/71/webpagetest-tool-the-little-known-but-great-webpage-benchmarking-tool.html/comment-page-1#comment-13752

And when I go to the 127.0.0.1, I got a 403 error.

I run it on a Windows XP SP3, Apache 2.2 ans PHP 5.3.

I enabled mod rewrite, mode_headers and mod_expires.

Do you have any idea ?


RE: Server problem - pmeenan - 09-01-2009 06:49 AM

What do your access and error logs show? They will generally tell you why it failed.


RE: Server problem - ExKwhanDo - 09-01-2009 07:07 PM

It generates a 403 error when I use the "c:/Web Site/content" as DocumentRoot.

I checked the permissions in windows but that's not the problem


RE: Server problem - pmeenan - 09-01-2009 08:53 PM

Does it say WHY it generated the 403? If it is a module problem it will usually tell you what module caused the problem. Can you stop apache, clear the access and error logs, start it up again, run a test and then upload the files here?


RE: Server problem - ExKwhanDo - 09-01-2009 10:14 PM

Everything works, I just had a problem with my PHP version, the php5apache2_2.dll was corrupted.

Now i have a rewrite rule problem, it goes to 127.0.0.1/test instead of 127.0.0.1/test.php


RE: Server problem - pmeenan - 09-01-2009 10:26 PM

Did you change the rewrite rules? Right up near the top of the .htaccess file it should have this:

RewriteEngine on
#main pages
RewriteRule ^test$ /test.php
RewriteRule ^contact$ /contact.php
RewriteRule ^about$ /about.php

which does the rewriting for the basic pages.


RE: Server problem - ExKwhanDo - 09-03-2009 10:25 PM

Everything works now except that it does open the IE, it tests the sites but no waterfall, no chart... nothing I think it's a gd problem


RE: Server problem - pmeenan - 09-03-2009 10:37 PM

yep, that would make sense since the charts and waterfalls are drawn dynamically. Are the screen shots working (or if you go into the details page do you get a data table)? That will tell you if you're getting all of the data back.


RE: Server problem - ExKwhanDo - 09-04-2009 06:58 PM

The data appears because the loading time appears but no waterfall view and no optimization image.
The screenshots apperas in the results folder.
GD is enabled, i don't understand from where it could come from
Everything works now ! Yeah !
I think i'll make a bundled version of xampp Smile


RE: Server problem - pmeenan - 09-04-2009 09:23 PM

Sorry, couldin't tell if the second part was a sig or if everything is really working. If it's not I can see about creating a test page that checks GD as well as dumps your phpinfo() but GD should be the only thing needed. It is used for the screen shot thumbnails too which is why those don't show up on the results page.

-Pat