Current time: 04-07-2020, 11:04 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ridiculously slow results for Plone CMS sites
02-12-2011, 12:40 AM
Post: #2
RE: Ridiculously slow results for Plone CMS sites
Yes, the site really is that bad from looking at it. There are a couple of key things that are making it excruciating:

1 - Keep-alives are disabled. EVERY request on the page needs to make an extra round trip to set up a new connection and the further you get from the server the slower it is going to be (it will probably look a lot faster if you test from the Brazil agent). A simpler server configuration tweak will cut the load time in half. If I had to bet I would guess that they are using an old Apache config that disables keep-alives for IE so it might seem a lot faster in Firefox or Chrome.

2 - There a TON of resources all as separate files. It would be significantly faster if those tiny icons were in a sprite, the css files were merged and the javascript code was merged (probably cut in half again).

The site may feel faster in a more modern browser (IE8, Firefox, Chrome, Safari) because they will open more parallel requests to the server. IE7 will only open 2 connections at a time while the more modern browsers open 6 so they will be able to download 3x as many things at the same time.

If you're using something other than IE it probably feels a lot faster than this because of the increased number of parallel connections and keep-alives working (those 2 alone would cut the load time down to ~1/5 or 1/6 of what IE7 is seeing).

And no, it's not unusual to see really high profile sites perform like crap Sad
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Ridiculously slow results for Plone CMS sites - pmeenan - 02-12-2011 12:40 AM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)