Current time: 10-22-2019, 04:45 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WebPagetest installation issue
12-02-2012, 07:50 AM
Post: #1
WebPagetest installation issue
I've installed WebPagetest Private Instance version 2.8 using Linux server and separated Windows XP SP3 test machine.

1. locations.ini on server machine:
[locations]
1=xp
default=xp
[xp]
1=IE
2=Other
label=xp
[IE]
browser=IE 8
latency=0
label="IE 8"
key=webpagetest
[Other]
browser=Firefox
key=webpagetest
label="Firefox"

2. On client side
a) urlBlast.ini
[Configuration]
Startup Delay=30
Timeout=120

Url Files Url=http://server/work
Location IE
Location Key=webpagetest

b) wptdriver.ini
url=http://server/
location=xp
browser=firefox
key=webpagetest

[Firefox]
this section was copied from template

The problem is that I still have the following message under http://server/install:
No test agents are configured to render video
xp : xp
IE : IE 8 - No Agents Connected
Other : Firefox - No Agents Connected

According to webserver logs, communication between server and client is ok:
xp - - [01/Dec/2012:13:44:37 -0800] "GET /work/getwork.php?location=xp&key=webpagetest&software=wpt&ver=85&pc=xp HTTP/1.1" 200 - "-" "WebPagetest Driver"

Please advise on possible resolution.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-06-2012, 07:17 AM
Post: #2
RE: WebPagetest installation issue
In wptriver.ini I think location should be other?

Handy way to check if clients are connecting to the server OK is to use http://server/getLocations.php and check the test agents are listed in there.

This is a post I wrote on installing WPT that might be helpful - http://andydavies.me/blog/2012/09/18/how...-instance/ though at least on person needed to change the updaters to point at webpagetest.org instead of 127.0.0.1

Andy

Using WebPageTest - http://usingwpt.com/
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-05-2013, 12:28 AM
Post: #3
RE: WebPagetest installation issue
Is possible to install the agent in my laptop and make it run?

Do I need a public IP and where & how I must specify it in my locations.ini?

I try to spread WPO love for Italian guys.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-05-2013, 04:12 AM
Post: #4
RE: WebPagetest installation issue
(04-05-2013 12:28 AM)andreapernici Wrote:  Is possible to install the agent in my laptop and make it run?

Do I need a public IP and where & how I must specify it in my locations.ini?

The agent doesn't need a public IP so it can live behind a NAT connection

You could either add it in as another location e.g.

Code:
[locations]
1=xp
2=laptop
default=xp

[laptop]
1=laptop-IE
2=laptop-Other
label=xp

[laptop-IE]
browser=IE 8
latency=0
label="IE 8"
key=webpagetest

[laptop-Other]
browser=Firefox
key=webpagetest
label="Firefox"

or add it as another browser to the xp location

Andy

Using WebPageTest - http://usingwpt.com/
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-05-2013, 05:03 AM
Post: #5
RE: WebPagetest installation issue
Yes, you can install the agent on your laptop though not for production testing if you plan to use your laptop at the same time unless you run it in a VM (the agent launches browsers that take over the desktop while testing is running).
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-05-2013, 05:00 PM (This post was last modified: 04-05-2013 05:07 PM by andreapernici.)
Post: #6
RE: WebPagetest installation issue
The thing I don't understand is where I specify the IP of the agent in the webpagetest installation.

And the "key" valure what represents in the locations.ini? It is needed?

I try to spread WPO love for Italian guys.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-05-2013, 08:49 PM
Post: #7
RE: WebPagetest installation issue
You don't. The agents connect to the server to poll for work. The "key" is only needed if you want to secure your web server to make sure other agents don't connect to it or spoof results (probably not an issue for a private instance).
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-05-2013, 08:53 PM
Post: #8
RE: WebPagetest installation issue
Ok cause yesterday I tried to run URLblast locally but nothing happened when running a test from my private instance of wpt

The key match must be specified inside which files of the agent installation?

I try to spread WPO love for Italian guys.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-05-2013, 09:04 PM
Post: #9
RE: WebPagetest installation issue
urlblast.ini has a server, location and locationkey that must match the server configuration in locations.ini (wptdriver.ini has another set for Chrome/Firefox testing).
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)