MyBB Internal: One or more warnings occured. Please contact your administrator for assistance.
First Byte & gzip issues
Current time: 10-02-2020, 12:10 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
First Byte & gzip issues
01-02-2014, 12:06 AM
Post: #1
First Byte & gzip issues
Hi,

Specs:
VPS - Ubuntu 13.04 x64
2 CPU Core
4 GB RAM
40 GB SSD
cPanel/WHM
Australia Hosted - Sydney Equinix Data Center

gzip enabled (default compression value 6) and, zlib.output_compression = on

CMS - Wordpress

Test page result:
http://www.webpagetest.org/result/140101_XZ_AVH/

I've managed to wipe around 1.1s from total load time. But, The 1'st Byte seems high. And I'd like to try and reduce this further. Also the compression is reporting an F grade but I have gzip enabled and am using a cache.

Site targets Australian and New Zealand traffic but even from my location, approx 1,000miles from server and running a 20Mbit link, the site is loading way too slow for my liking.

I would appreciate any input or suggestions to help me improve the above, web page speed test, thank you.


Cheers

Dave






Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
First Byte & gzip issues - ozguy61 - 01-02-2014 12:06 AM
RE: First Byte & gzip issues - pmeenan - 01-03-2014, 05:46 AM
RE: First Byte & gzip issues - ozguy61 - 01-03-2014, 06:51 AM
RE: First Byte & gzip issues - pmeenan - 01-03-2014, 06:53 AM
RE: First Byte & gzip issues - ozguy61 - 01-04-2014, 05:57 AM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)