Current time: 08-21-2019, 07:25 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
First Byte takes 9 seconds to load. Please help
01-16-2011, 04:07 AM
Post: #1
First Byte takes 9 seconds to load. Please help
Hello,

Tested the website I am working on and saw that the first page takes extremely long time to load. This happens with other pages on the website but not the home page.

Following is where the test results for one of the page are
http://www.webpagetest.org/result/110115...1/details/

Could you please guide me on how I can fix this?

About me: I am a front end programmer and don't know much about server configurations.

The website is hosted on Network Solutions. Could I ask their customer service to do something about it?

thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-16-2011, 06:52 AM
Post: #2
RE: First Byte takes 9 seconds to load. Please help
Your first request is without a trailing slash and Apache serves you a 301 redirect to http://www.nylesa.net/about/ (IIS does the same thing too.)

This is irritating at all times but very illuminating here. The second request is quick enough (and it is this one which returns the actual html.) So the standard Apache bit is slow, but 'your' page is fast.

This is certainly something that you should raise with them. I'm scratching my head for any suggestion as to what it might be; you'll have to make sure that this gets to their tier 3 support.

Hope this helps a tiny bit.

N
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-17-2011, 11:12 AM
Post: #3
RE: First Byte takes 9 seconds to load. Please help
Thanks N,

I was doubting the hosting service therefore I have decided to move this website to another web host for many other reasons including this one.

Cheers,
Mayank
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)