WebPagetest Forums

Full Version: Install/configure Docker images
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hello! I am attempting to run the WPT server and agent docker images, and having some trouble getting things connected. First (and most importantly), is there any documentation around working with the official images?

Here's the specific problem I'm currently trying to solve:

I have the server and agent containers running locally. The agent is polling the server, but the locations dropdown does not show the configured location. /install shows 0 agents connected for that location.

However, if I use the ?hidden=1 param I'm able to kick off a test, and the /install page then shows 1 agent connected. The test runs for as much as an hour and finishes with the "Test Data Missing" error.

I suspect there's some configuration mismatch between locations.ini on the server and wptdriver.ini on the agent, but I'm unable to find wptdriver.ini in the agent container.

Any ideas?
On this page:

https://hub.docker.com/r/webpagetest/agent/

There are multiple broken links to docs ("install", "run with docker" ). Do those docs exist? It looks like they might be helpful!
Hey Caleb --

I don't have an answer for the root issue but just wanted to point out the install docs exist on the github page for the wptagent docker container:

https://github.com/WPO-Foundation/wptagent

Thanks,
Francis
I wrote up a post on my experience getting a local WebPagetest private instance set up: https://medium.com/@francis.john/local-w...441d7c2513
Reference URL's