WebPagetest Forums

Full Version: Please advise me on the test result!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Please help me how to optimize these pages.

Here are my test results.

http://www.webpagetest.org/result/100628_M80/
http://www.webpagetest.org/result/100628_M7Y/

Also My web hoster states that the site is high in CPU utilization.

Below is the information furnished by them.

DOMAIN : roofandfacade.com
% CPU : 3.11
Top Process %CPU 56.0 /usr/local/php5/bin/php-cgi /home/rfagu0/public_html/index.php
Top Process %CPU 55.0 /usr/local/php5/bin/php-cgi /home/rfagu0/public_html/index.php
Top Process %CPU 41.0 /usr/local/php5/bin/php-cgi /home/rfagu0/public_html/index.php

DOMAIN : roofandfacade.com
% CPU : 2.86
Top Process %CPU 74.0 /usr/local/php5/bin/php-cgi /home/rfagu0/public_html/rfaguide/index.php
Top Process %CPU 61.0 /usr/local/php5/bin/php-cgi /home/rfagu0/public_html/rfaguide/index.php
Top Process %CPU 56.0 /usr/local/php5/bin/php-cgi /home/rfagu0/public_html/index.php

I need a immediate solution on this becoz they r going to suspend my account soon.

Please any body help me.

Thanx in advance
Those are some crazy-high CPU utilization numbers unless you have an insane amount of traffic. Did you write all of the php code or is it running on a CMS platform of some kind (if I had to guess by looking at the page source it looks like it might be Joomla).

If it is running on a platform, see what plugins you have installed and if they are all absolutely necessary. Also, if you haven't already enabled it (and it doesn't break your site) try turning on the System Cache Plugin (looks to be standard in Joomla 1.5).

FWIW, it looks like there are also errors with your page. Going there in Firefox pops an alert box from wz_tooltip.js saying it is included in the wrong place on the page.

On to your actual test (which is mostly front-end):
- Yell back at your hosting provider and tell them to enable persistent connections (unless it is your .htaccess breaking it but it is much more likely their problem)
- Looks like on your rafaguide page the path to dojo.js is invalid so it's not actually loading dojo (and probably breaking something on your page)
- Your gzip compression looks kind of spotty and it may be because of how some of the content is being loaded. This js file for example (http://www.webpagetest.org/result/100628.../#request2) is coming back with a mime type of application/x-httpd-php

After you get the errors fixed, persistent connections enabled and back-end caching/CPU utilization under control it will be worth taking another (deeper) look but those are absolutely critical to get done first.
Thanx for ur advice on this.
I will post again if I encounter any issues. Also Can you provide some detailed information on persistant connections.

Thanx in advance.
Hi Patrick,

I have asked my web hoster to enable persistent connection on my site.
But now they are asking should they enable it in MYSQL or in other settings.
Also they are asking some more detailed information on this.

Please Respond ASAP
When we refer to persistent connections from a web testing perspective we are referring to the connections between the user's browser and the web server. It is also referred to as keep-alives and is usually a configuration setting on the web server.

From what I have seen, hosting providers usually don't have it disabled on purpose (with a few exceptions) but they have a BrowserMatch or other rule in their configuration that ends up breaking it for IE.
Reference URL's