WebPagetest Forums
Mobile test - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Private Instances (/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Thread: Mobile test (/showthread.php?tid=12037)

Pages: 1 2


Mobile test - Francesco7 - 02-13-2013 03:28 AM

I tried to spoof the user agent through a script, like showed in the script documentation, but I receive different results from the mobile user agent localized in Dulles.

There is a way to obtain truthful results through spoofing? Or is it possible to install Mobitest agent into an emulator to interact with a private instance?


RE: Mobile test - pmeenan - 02-14-2013 04:53 AM

It depends. Spoofing will tell the server that UA string but javascript-based detection or css media style rules will not necessarily match. You usually want to also include setViewport to change the browser size to match but even then it's not exact.

Sure, you can install the Mobitest agents in emulators, they work fine there.


RE: Mobile test - andydavies - 02-14-2013 07:00 PM

(02-13-2013 03:28 AM)Francesco7 Wrote:  Or is it possible to install Mobitest agent into an emulator to interact with a private instance?

As Pat says, it's pretty straight forward - I got this up and running earlier this week, only issue I had was I needed to upgrade to WPT 2.9

Will write a blog post about it in the next few days.


RE: Mobile test - Francesco7 - 02-15-2013 01:05 AM

(02-14-2013 07:00 PM)andydavies Wrote:  Will write a blog post about it in the next few days.

Could you reply to this post when you write your blog post? I would be very grateful for that.


RE: Mobile test - andydavies - 02-15-2013 11:41 PM

Sure, will probably be early next week.


RE: Mobile test - andydavies - 03-06-2013 07:46 AM

Here's how I added iOS agents to my WPT instance http://andydavies.me/blog/2013/03/05/adding-ios-test-agents-to-a-webpagetest-instance/


RE: Mobile test - Francesco7 - 03-09-2013 02:59 AM

I've tried to install the mobitest on an Android emulator with a Cyanogenmod image, I configured both the server (Windows server) and the emulators to interact each other, but when i poll the server with my private instance (webpagetest version 2.9), I get only the server datetime from apache. Can anybody help me?


RE: Mobile test - andydavies - 03-09-2013 03:07 AM

What happens when you type http://your.wpt.server/getLocations.php into a browser?

Is the Android agent listed, if so what's it's status is it idle or processing jobs?


RE: Mobile test - Francesco7 - 03-11-2013 09:20 PM

I've solved the issue after a lot of tries but now i have another problem: the tests agent does the test, it uploads the result but all the files it upload are empty and so on the private instance of wpt i get "First View: Test Data Missing". Taking a look to the raw object data, it contains only the names of the column.

Here are the settings of my private instance and of the test agent:

--Test Agent--
Job URL 1: the ip of my private instance
Location: TORINO-ANDROID
Unique Name: Android
Location Key: TORINO-ANDROID-KEY
Base Path: /data (i changed it because i don't know why but i can't mount the sdcard in rw mode)
I left all the other settings as default

--Locations.ini--

[TORINO-ANDROID]
browser=Android
latency=0
label="Android"
key=TORINO-ANDROID-KEY


RE: Mobile test - pmeenan - 03-11-2013 11:02 PM

Check your http://<server>/install/ page and make sure all of the filesystem permissions and post file sizes are ok. It sounds like there was a problem with posting the test results to your server.