WebPagetest Forums
Visually Complete & Speed Index no longer returning - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Bugs/Issues (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: Visually Complete & Speed Index no longer returning (/showthread.php?tid=12830)



Visually Complete & Speed Index no longer returning - jlong - 02-26-2014 05:38 AM

I noticed that since around Feb 17 or 18 I no longer see Visually Complete & Speed Index returning in the XML results from a webpagetest run. Have these metrics been removed?

Example:
Feb 18
http://www.webpagetest.org/xmlResult/140218_QN_14GQ/
<date>1392741263</date>
<effectiveBps>277905</effectiveBps>
<effectiveBpsDoc>285922</effectiveBpsDoc>

Feb 17
http://www.webpagetest.org/xmlResult/140217_E6_YXD/
<date>1392654156</date>
<SpeedIndexDT>1720</SpeedIndexDT>
<SpeedIndex>1720</SpeedIndex>
<VisuallyCompleteDT>1845</VisuallyCompleteDT>
<renderDT>1138</renderDT>
<effectiveBps>305804</effectiveBps>
<effectiveBpsDoc>332781</effectiveBpsDoc>


RE: Visually Complete & Speed Index no longer returning - pmeenan - 02-26-2014 06:27 AM

Looks like your Feb 18 test didn't capture video. Did you pass video=1 with the test (or check the box in the UI)?


RE: Visually Complete & Speed Index no longer returning - jlong - 02-27-2014 12:49 AM

(02-26-2014 06:27 AM)pmeenan Wrote:  Looks like your Feb 18 test didn't capture video. Did you pass video=1 with the test (or check the box in the UI)?

I didnt pass that in with either of those. Requests. I have a script that runs daily at 4pm using Ruby I set the following as the request: "http://www.webpagetest.org/runtest.php?runs=1&f=xml&fvonly=1&url=#{test_url}&k=#{@APIkey}"

Is the visually complete and speed index metrics only for video display purposes? If so I can remove it as I dont need that really.


RE: Visually Complete & Speed Index no longer returning - pmeenan - 02-27-2014 11:42 AM

They are calculated based on the video data. There is another version of it that calculates the information based on paint events and it used to pick whichever was available (and the paint events were kind of sketchy on non-Chrome) - they have separate event names now and I eliminated the sketch events which is probably why it stopped showing up.

To be clear, video=1 records video of your page loading and has a lot of useful information (and allows for the filmstrip view where you can interact with the waterfall and video frames) - it doesn't have anything to do with sites that display video themselves.


RE: Visually Complete & Speed Index no longer returning - timir126 - 05-05-2014 04:48 PM

Hi Patrick,
I'm unable to get PageSpeed score in the response if running the test

e.g. http://www.webpagetest.org/result/140509_80_D1B/140509_80_D1B_www.chwforge.com_page_data.csv


Please help.

Regards,
Vishnu