WebPagetest Forums
Windows 7 in VBox cannot boot after the first launch of wptdriver.exe (2.14 only) - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Private Instances (/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Thread: Windows 7 in VBox cannot boot after the first launch of wptdriver.exe (2.14 only) (/showthread.php?tid=13095)



Windows 7 in VBox cannot boot after the first launch of wptdriver.exe (2.14 only) - nfo - 07-17-2014 02:24 AM

Hi,

In VirtualBox 4.3.12, I did fresh installs of Windows 7 Home Premium SP1, and Windows 7 Ultimate SP1. I did not install any update, did not change any Windows setting.

I download webpagetest 2.14 from https://github.com/WPO-Foundation/webpagetest/releases/download/WebPagetest-2.14/webpagetest_2.14.zip .

I copy the agent folder to c:\, and rename it to "webpagetest".

I create a wptdriver.ini file with the following content:

Code:
[WebPagetest]
url=http://127.0.0.1/
location=Test
browser=IE
Time Limit=120
;key=TestKey123
;Automatically install and update support software (Flash, Silverlight, etc)
software=http://www.webpagetest.org/installers/software.dat

[IE]
exe="C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

I launch wptdriver.exe, and after the usual downloads and installs, it says "Waiting for work...".
I stop Windows (properly), and start it again. The booting process is stuck before showing the user-login fields. I just see a black screen, and no hard drive or network activity appears on VirtualBox icons.

Note that I also did the complete install from https://sites.google.com/a/webpagetest.org/docs/private-instances#TOC-Test-Machine-s-1 , I can launch tests on any browser on this instance. But if I reboot the instance, I'm stuck.

Also, wptdriver.exe in 2.13 does not have the problem. But I need 2.14 for this feature: "Added support for pulling tests from multiple locations. i.e. "location=wptdriver,IE_10"."

I also have the problem in the VMs provided by https://modern.ie/.

Regards, Nicolas


RE: Windows 7 in VBox cannot boot after the first launch of wptdriver.exe (2.14 only) - JeroenVdb - 09-18-2014 05:11 PM

Hello nfo, I have the same problem using the modern.ie Virtual Machine (Win7 with IE11). Did you find any solution?