WebPagetest Forums
script not being picked up from REST api via curl - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: General Discussion (/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Thread: script not being picked up from REST api via curl (/showthread.php?tid=15058)



script not being picked up from REST api via curl - dorfsmay - 09-23-2017 03:36 AM

Hi,

I'm trying to submit a script though curl, but it seems that it isn't being picked up. This is the syntax I use:

curl -X POST http://www.webpagetest.org/runtest.php \
-F 'f=json' \
-F 'url=https://www.example.com' \
-F 'k=mysupersecretkey' \
-F 'script=@script_file_name'


My script consist of just:
navigate https://yahoo.com
navigate https://ca.news.yahoo.com


It works, but the only site visited is example.com, the result is exactly like if I had no "script" instruction. If I point to a non-existing file I get an expected error from curl. If I put invalid command in the wpt script, I do not get any error and get the same behaviour as if I had no script at all...

What am I doing wrong here?

Also, why do we need a url if we have a script (trying to automate some test where I could change just the wpt script...).


RE: script not being picked up from REST api via curl - andydavies - 09-26-2017 06:17 AM

This seemed to work for me when I tried it

https://www.webpagetest.org/result/170925_NB_59459bb830915833de5ed54565b295eb/


RE: script not being picked up from REST api via curl - dorfsmay - 09-26-2017 10:42 PM

This was with the `-F 'script=@script_file_name'` curl syntax?

It works for me if I put the content of a script after the equal sign, but not when I try to load a file with the at sign...


RE: script not being picked up from REST api via curl - andydavies - 09-26-2017 10:49 PM

Yup just like this

Code:
curl -X POST http://www.webpagetest.org/runtest.php \
-F 'f=json' \
-F 'url=https://www.example.com' \
-F 'k=key' \
-F 'script=@wpt-script.txt'