WebPagetest Forums
500 error and probs with index.php - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: Web Performance (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Discuss Test Results (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: 500 error and probs with index.php (/showthread.php?tid=421)



500 error and probs with index.php - jacquelinek - 11-04-2010 02:04 AM

Can anyone tell me why i am sometimes getting 500 error on one of the links for my site? Specifically for http://www.wowbizspy.com/?mcsf_action=main_css&ver=3.0.1

Obviously it's not an actual page I've created. I recognize the number as being the latest version for wordpress.

Here are two webpage tests I've done:

http://www.webpagetest.org/result/101103_AEBX/1/details/
http://www.webpagetest.org/result/101103_ADW0/1/details/

Also the index.php has been giving me trouble off/on for a week or so. Thank you.

I am not sure where to start on this. The page loads fine.. although it's still not as fast as I would like. I just fixed a fast CGI error i was having all of a sudden (i heard it was due to my moving servers). I also recently fixed a problem with an image which had a forbidden error. Somehow it was chmoded to 644.

I am using a VPS on Dreamhost. I use wordpress, the w3 total cache plugin and Maxcdn. Thanks for any advice you have.




Actually i figured out that's a bad/misconfigured plugin. duh!

The only thing I dont understand is the index.php ...

Maybe fixing the plugin will help.


RE: 500 error and probs with index.php - pmeenan - 11-04-2010 03:02 AM

What problem has index.php been giving you? FWIW, fastcgi will generate a 500 when it needs to re-spawn which is why I moved away from fastcgi and to mod_php (with x-cache) for my Dreamhost VPS that this site runs on.

That is, when Dreamhost isn't having network or other problems Sad

Thanks,

-Pat


RE: 500 error and probs with index.php - jacquelinek - 11-04-2010 04:49 AM

Hi and thanks for answering.. the index problem I was referring to was in the test. It was highlighted in red on the waterfall webpage tests from time to time and I wasn't sure why. I thought it was causing the 500 errors somehow. I just disabled a custom php.ini that I got from Dreamhost http://wiki.dreamhost.com/PHP.ini and it seems to have fixed the problem.

To begin with I had that php.ini in order to increase the memory for wordpress when posting/changing elements of the theme. I'm using thesis and apparently its a memory hog when it comes to making changes such as (changing columns etc).


Anyway, maybe I'll try your setup of mod-php/x-cache also. I'm not sure why i was under the impression fastcgi was any better maybe because it's listed as "recommended."


RE: 500 error and probs with index.php - jacquelinek - 11-07-2010 04:16 AM

Can anyone else tell me why index.php is highlighted in red? The page test is calling it a time out.

Latest test is here.

http://www.webpagetest.org/result/101106_AVHG/

thank you.


RE: 500 error and probs with index.php - pmeenan - 11-07-2010 04:26 AM

It's highlighted in red because it never responded (and it's what caused the test to timeout). I need to work on the UI a bit so it correctly shows that the request was sent and it reached the end of the 60 seconds with no response.


RE: 500 error and probs with index.php - jacquelinek - 11-07-2010 06:52 PM

Ok so i'm guessing then the time outs are still a problem of my website somehow.

Thank you for letting me know. I realize theres nothing wrong with the file, its something else network related.

Thanks again.