Current time: 09-22-2019, 07:54 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Signifficant delay before site load, then site quickly loaded
05-05-2014, 10:35 AM (This post was last modified: 05-05-2014 10:38 AM by Anton Chigurh.)
Post: #2
RE: Signifficant delay before site load, then site quickly loaded
http://www.webpagetest.org/result/140505...1/details/

Address all the D and F grades by clicking on them, WPT tells you what is wrong.

On the waterfall chart at the link provided, notice everything seems to be going pretty well until call #42 and 43 are encountered. These are both third party calls and are slowing you down significantly.

On call #74 you are running into some time lost for hunting and resolving, because you have a extra / in the URL for the image.
Code:
http://www.kvcwebhost.com/affiliate/banners//14.jpg

It's one of the / right before the number 14, in the URL. You should only have one of these not two and it is making this element load slow and kick a 302 error.

Myself and some friends have a specialized forum for optimization of vBulletin HERE as well. Lots of successful cases, lots of tips and tricks located there. Slower first byte time is typical of vBulletin versions 4 and up, mainly because of the bloated database and code these versions use. But there are ways to get these closer to the target FBT.

It all starts though with cleaning up these D grades and F grades, first.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Signifficant delay before site load, then site quickly loaded - Anton Chigurh - 05-05-2014 10:35 AM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)