Current time: 09-25-2017, 03:36 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linux AMIs test very slowly and have mobile tests broken.
08-28-2017, 06:55 AM
Post: #1
Linux AMIs test very slowly and have mobile tests broken.
Hi,
I wanted to run Lighthouse tests on our private WebPagetest setup in EC2. Right now we use Windows agents from ami-87f2ebeb on m4.large instances. However, I've read that Lighthouse works only on Linux agents.

So, I added Linux ami-e62e8189 as a separate location. The instances started without any problems, and tests work, but there are two problems that prevent this setup from being usable:

1) The tests are super slow. We run around 160 tests scheduled every hour, and 5 Linux AMIs finish them 3 times slower than 3 Windows instances. What's more, the speed is the same on t2.medium and m4.large instances.

2) The mobile Chrome tests with "Emulate Mobile Browser" selected appear to just be changing the user agent, as I get mobile pages, but with desktop screen resolution. It appears that the resolution and dpi settings of mobile browsers are not applied in Linux AMIs. We're using "Iphone6".

Is there something wrong I'm doing? Is there anything I could debug to see where the problems lie? How do I log in to those Linux Agents? The Windows ones have user and password, but I can't seem to figure how to get to the Linux ones.


   
Attached file shows the queue for Windows and Linux agents. Somewhere in the middle there I've switched from t2.mediums to m4.larges and it didn't make a difference.

Thanks for the help!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
Linux AMIs test very slowly and have mobile tests broken. - quentin389 - 08-28-2017 06:55 AM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)