MyBB Internal: One or more warnings occured. Please contact your administrator for assistance.
wpt reports no max-age and expire headers when they exist
Current time: 05-25-2020, 04:24 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wpt reports no max-age and expire headers when they exist
04-30-2020, 08:16 AM
Post: #1
wpt reports no max-age and expire headers when they exist
Hi,

I'm testing a website behind Akamai, downstream cacheability for static objects is explicitly set to a fixed value of 7 days (the same as the edge TTL), I can see the cache-control: max-age and expires headers correctly being set but wpt reports they are missing, for example:

Code:
FAILED - (No max-age or expires) - https://www.gef.com.co/wcsstore/DefaultStorefrontAssetStore8/images/colors/Gef/favicon.ico

But if you look at that URL you can see that a) it is being cached on the CDN, and b) both cache-control: max-age and expires headers are present with correct values:

Code:
accept-ranges: bytes
cache-control: max-age=604800
content-encoding: gzip
content-length: 83
content-type: image/x-icon
date: Wed, 29 Apr 2020 22:09:03 GMT
etag: "1000000009c22-13e-593c5e768bd7c"
expires: Wed, 06 May 2020 22:09:03 GMT
last-modified: Mon, 30 Sep 2019 14:18:03 GMT
status: 200
vary: Accept-Encoding
x-akamai-staging: ESSL
x-cache: TCP_HIT from a23-50-49-28.deploy.akamaitechnologies.com

So I don't understand why wpt report those headers as missing from the request. This is the full test result:

https://webpagetest.org/result/200429_0Z...6ddc8c154/

NOTE: This test is against the CDN staging network, so if someone wants to test from their browser please check the test script for the IP address to be used.

Thanks in advance.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
wpt reports no max-age and expire headers when they exist - jbaptiste - 04-30-2020 08:16 AM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)