Current time: 12-09-2019, 05:06 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IE8 doesn't load pages
10-05-2011, 05:05 PM (This post was last modified: 10-05-2011 05:09 PM by nilskuhn.)
Post: #1
IE8 doesn't load pages
Hi,
I've set up a private instance of wpt, version 2.3. One agent runs on Windows XP with Chrome and IE8 as browsers. Tests send to Chrome run correctly but IE just shows about:blank in adress-line and a white page until timeout. Adding
Code:
use current account=1
changed behavioiur: Now the URL to be tested is shown for a fraction of a second and the browser is closed again. No measuring at all. Starting the IE manually I noticed that with activated Addins "CIEHook Object" and "AOL Pagetest" there is no connectivity. Deactivating the Addins I am connected to the internet again.

There are some threads with similar problems in the forum, but I didn't got the solution... A security problem? The Windows-firewall is deactivated and there are no other IE-Addins activated.
Nils
See attached log-file with debug=1 in URLBlast.ini.
logfile


Attached File(s)
.txt  log_log.txt (Size: 4.14 KB / Downloads: 142)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-06-2011, 02:18 AM
Post: #2
RE: IE8 doesn't load pages
Try uncommenting browserExe=pagetest.exe in locations.ini on the server. My bet is that some antivirus or other non-plugin software is interfering and that's usually enough to avoid it.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-06-2011, 07:38 AM
Post: #3
RE: IE8 doesn't load pages
I've tried that already. With pagetest.exe it works. But I definitely want to measure the performance with IE8 on that agent. What's that application pagetest.exe exactly? Is it using the native IE-rendering-engine of the installed version of IE? So, are the performance-values measured with pagetest.exe representative for the installed IE (version 8 in my case)?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-06-2011, 11:06 PM
Post: #4
RE: IE8 doesn't load pages
Under the covers IE uses a shared WebBrowserControl component that is reusable (part of Microsoft's explanation of how IE is tied in with the OS). On top of that it adds a bunch of UI but all of the actual rendering, network stack, execution, etc is done by the shared WebBrowserControl (and the component is updated with each IE release).

pagetest.exe just embeds the control into a dedicated application that doesn't load any other browser extensions (and isn't called iexplore.exe so a lot of antivirus products don't try to mess with it). The actual page loading, rendering and executing all uses the same engine as the installed IE.

The only other path is to try removing other software installed until you can track down the conflict.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)